alpha images not being read in blender

View previous topic View next topic Go down

alpha images not being read in blender

Post  foobar8675 on Thu May 07, 2009 8:28 pm

this is an odd one, but i have a texture which has an alpha layer on it. in the preview window it shows the alpha layer, however in the uv editor window, it shows without the alpha. i can't figure out where the problem is - if anyone has any suggestions, it'd be appreciated. here's the screenshot

http://officeofthedead.net/temp/alpha.jpg

foobar8675

Posts : 16
Join date : 2009-05-07

View user profile

Back to top Go down

Re: alpha images not being read in blender

Post  sio2interactive on Thu May 07, 2009 9:07 pm

Check the video tutorial04, I explain everything there is to know about transparent textures...

_________________
SIO2 Interactive
Free Open Source 3D Game Engine for iPhone and iPod Touch
http://sio2interactive.com
avatar
sio2interactive

Posts : 1526
Join date : 2008-08-26
Age : 38
Location : Shanghai

View user profile http://sio2interactive.com

Back to top Go down

Re: alpha images not being read in blender

Post  foobar8675 on Thu May 07, 2009 11:41 pm

i was working through tutorial 04 when this came up. if you look at the image i have below, it seems to be with blender - even through the preview shows the alpha layer as transparent, as shown in the original post, it's not in uv editor or in the render. i did change the transparency and believe i did it correct. i have a screenshot below.

http://officeofthedead.net/temp/value.jpg

foobar8675

Posts : 16
Join date : 2009-05-07

View user profile

Back to top Go down

Re: alpha images not being read in blender

Post  sio2interactive on Thu May 07, 2009 11:59 pm

Have you follow the steps that Im doing on the boxes in tutorial04? Cuz I can assure you that this is working correctly...

_________________
SIO2 Interactive
Free Open Source 3D Game Engine for iPhone and iPod Touch
http://sio2interactive.com
avatar
sio2interactive

Posts : 1526
Join date : 2008-08-26
Age : 38
Location : Shanghai

View user profile http://sio2interactive.com

Back to top Go down

Re: alpha images not being read in blender

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum