Mesh Not Appearing

View previous topic View next topic Go down

Mesh Not Appearing

Post  wahkiz on Sat May 30, 2009 3:50 am



Hi guys! I am very new to SIO2, the youtube tutorials are very interesting, but I find that sometimes things are a little too quick, and the keyboard shortcuts used are never mentioned anywhere (basically clueless when things just changed on the screen). But still I am very grateful that the tutorials are available.

Took me awhile to realise that I need to convert quards to triangles in order to see meshes in full, might want to add that as a side note. =) Right now, I am having random problems with meshes not showing up. Like the screenshot above, I have created 4 meshes, but only 2 is shown? I swear I have selected all (shortcut key : A), but it just somehow did not show up. Also, I tried applying textures to all the meshes, but it only shows on the plane that i first created.

Can a kind soul maybe write the steps in textual form to correctly create a mesh in blender that is compatible to sio2? Thanks for all the help!

wahkiz

Posts : 5
Join date : 2009-05-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Mesh Not Appearing

Post  uprise78 on Sat May 30, 2009 7:28 am

The key to textures is that you must make sure the image on the material (either slot 1 or 2) is the one you used in the UV editor.

uprise78

Posts : 228
Join date : 2008-10-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Mesh Not Appearing

Post  wahkiz on Sat May 30, 2009 8:49 am

Yeap right now its only using images from slot 1 and 2. I am not so concerned about the textures, am more curious about why the other 2 mesh I made are not appearing in the iphone.

Did I done something wrong when creating the mesh? All I did was add the mesh, convert quads to triangle and then apply texture onto it.

Thanks alot!

wahkiz

Posts : 5
Join date : 2009-05-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Mesh Not Appearing

Post  uprise78 on Sat May 30, 2009 9:00 am

delete the directory with the same name as your .sio2 file before exporting in Blender each time you export.

uprise78

Posts : 228
Join date : 2008-10-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Mesh Not Appearing

Post  wahkiz on Sat May 30, 2009 9:56 am

I have done all that previously. And I can confirm that the meshes are properly exported, do you want to check my blend file? This is so unusual. I even cleaned the project, reexport the scene with a different name, and added it into the project resource, still only 2 meshes out of the 4.

wahkiz

Posts : 5
Join date : 2009-05-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Mesh Not Appearing

Post  oioioi on Sat May 30, 2009 11:26 am

Maybe a problem with normals? You should check them, if not you should upload the blend file so someone else can try it

oioioi

Posts : 136
Join date : 2008-12-02
Location : Norway

View user profile

Back to top Go down

Re: Mesh Not Appearing

Post  sio2interactive on Sat May 30, 2009 4:30 pm

Post the .blend so I can have a look...

_________________
SIO2 Interactive
Free Open Source 3D Game Engine for iPhone and iPod Touch
http://sio2interactive.com
avatar
sio2interactive

Posts : 1526
Join date : 2008-08-26
Age : 38
Location : Shanghai

View user profile http://sio2interactive.com

Back to top Go down

Re: Mesh Not Appearing

Post  wahkiz on Sun May 31, 2009 7:52 am

Here is the blend file, thanks alot guys. =)

new.blend.zip

The two textures used are included with the SIO2 sdk itself.

wahkiz

Posts : 5
Join date : 2009-05-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Mesh Not Appearing

Post  wahkiz on Wed Jun 03, 2009 3:37 am

Hello, can anyone give me an answer? Thanks.

wahkiz

Posts : 5
Join date : 2009-05-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Mesh Not Appearing

Post  sio2interactive on Wed Jun 03, 2009 3:51 am

You have UV's (like on the Cylinder) but you do not have a material and a texture applied to the mesh...

_________________
SIO2 Interactive
Free Open Source 3D Game Engine for iPhone and iPod Touch
http://sio2interactive.com
avatar
sio2interactive

Posts : 1526
Join date : 2008-08-26
Age : 38
Location : Shanghai

View user profile http://sio2interactive.com

Back to top Go down

Copies of Objects not rendering

Post  DumbGames on Fri Jul 10, 2009 11:13 pm

I am a long time SIO2 user, but with the new version, I noticed that when I duplicate objects in Blender, they don't render in SIO2. For example, I make a brick... Object name "Brick". I duplicate it 10 times and get objects named "Brick.0XX". Only "Brick" will render. None of the copies with the ".0XX" extensions will render. What am I doing wrong?

DumbGames

Posts : 16
Join date : 2008-12-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Mesh Not Appearing

Post  sio2interactive on Fri Jul 10, 2009 11:53 pm

Nothing have change... expect that you don't call sio2ResourceBindAllInstances Wink

_________________
SIO2 Interactive
Free Open Source 3D Game Engine for iPhone and iPod Touch
http://sio2interactive.com
avatar
sio2interactive

Posts : 1526
Join date : 2008-08-26
Age : 38
Location : Shanghai

View user profile http://sio2interactive.com

Back to top Go down

Re: Mesh Not Appearing

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum