I can't get two textures on an object to render on the simulator

View previous topic View next topic Go down

I can't get two textures on an object to render on the simulator

Post  cgen2 on Sun Feb 08, 2009 3:53 am

I have been unable to get a cube with a different texture on each of two faces to render on the simulator using the template of tutorial 04. Blender renders OK in the 3D View. I have tried all combinations of vertex groups, materials and texture channels that make sense. The SIO2 output file seems sensible. I'm must be missing something.

Anyone, please ...

cgen2

Posts : 38
Join date : 2008-12-14

View user profile

Back to top Go down

Re: I can't get two textures on an object to render on the simulator

Post  sio2interactive on Sun Feb 08, 2009 4:20 am

Check out this video:

http://www.youtube.com/watch?v=OI499KsFmF8&fmt=18

Multimaterial is supported in SIO2 via vertex group, make sure that the appropriate faces of the group is assigned to the right material...

That's about it Wink

Cheers,
avatar
sio2interactive

Posts : 1526
Join date : 2008-08-26
Age : 38
Location : Shanghai

View user profile http://sio2interactive.com

Back to top Go down

Re: I can't get two textures on an object to render on the simulator

Post  cgen2 on Sun Feb 08, 2009 11:44 pm

Got it, thanks heaps for your help.

I've got textures rendering OK now but it has taken me ages to master.

Thanks again. You're da' man.

Kind regards

cgen2

Posts : 38
Join date : 2008-12-14

View user profile

Back to top Go down

Re: I can't get two textures on an object to render on the simulator

Post  wrc4 on Mon Feb 09, 2009 8:47 am

Hi cgen2, I have the same question about 2 materials. How did you figure it out? I followed the tutorial link (I know it's a little out-of-date) and tried to guess all things the author did with his keyboard. But still got a single color stick on iPhone instead of the two-color stick that I saw in Blender. I'm sure that I have two vertex group named "blue" and "red" and I can select one group and click on "Select/Deselect" to see that I have two different sets of faces assigned t each group. Same thing with the materials, I can choose a material and select/deselect to verify the assigned faces. Do you have to do anything besides these? ...Really need to figure this out. BTW, I'm using tutorial03 instead of 04.

wrc4

Posts : 5
Join date : 2009-02-08

View user profile

Back to top Go down

Re: I can't get two textures on an object to render on the simulator

Post  sio2interactive on Mon Feb 09, 2009 7:27 pm

Well I see another post related to that, so I record another video, hopefully more clear than the first one:


avatar
sio2interactive

Posts : 1526
Join date : 2008-08-26
Age : 38
Location : Shanghai

View user profile http://sio2interactive.com

Back to top Go down

Re: I can't get two textures on an object to render on the simulator

Post  wrc4 on Tue Feb 10, 2009 7:25 am

Hey! I think I know where the problem is: When you export you have the "IN" button selected! As soon as I did that my two materials rendered correctly! This button together with other buttons of the exporter didn't exist in the previous video tutorials. This is really a pitfall for newbies like me, I guess.

rabbit

wrc4

Posts : 5
Join date : 2009-02-08

View user profile

Back to top Go down

Re: I can't get two textures on an object to render on the simulator

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum